Spillåret 2017

Min liste over fullførte spill 2017 ser slik ut (2017-spill uthevet):

Januar
Titanfall 2
Picross-E 7
Until Dawn: Rush of Blood

Februar
Resident Evil 7

Mars
The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

April
NieR: Automata

Mai
Persona 5
Statik
GNOG
Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Juni

Juli
Yakuza 0

August
Hyper Light Drifter
Hellblade: Senua’s Sacrifice
Uncharted: The Lost Legacy

September
Yakuza: Kiwami

Oktober
Gravity Rush 2
Thimbleweed Park
Mystik Belle

The Evil Within

November
Horizon: Zero Dawn (+DLC)
Yakuza 4
I Expect You to Die
Final Fantasy XV 100 % fullført

Desember
Final Fantasy XV: Episode Gladiolus
Final Fantasy XV: Episode Prompto
Matterfall
Final Fantasy XV: Episode Ignis

Catherine
What Remains of Edith Finch
Shantae: Pirate Queen’s Quest
SteamWorld Dig 2

Totalt 32 spill (inkl DLC). 26 av disse var kjøpt i 2017, så det er en nedgang fra 33 i 2016.

På grunn av sykemelding ble det veldig mye gaming på slutten av året. Jeg bruker Backloggeryen min veldig aktivt, og prøver å la være å kjøpe inn nye spill enn så lenge Unfinished-telleren er over 10. For å bøte litt på dette har jeg rundet noen spill jeg har hatt liggende lenge, det første var The Evil Within som jeg egentlig ikke syntes var så veldig gøy å spille, mye pga vanskelighetsgrad, knappe ressurser og generelt janky kontroller. Hører oppfølgeren er bedre men blir nok ikke å spille den. Plukka også opp igjen Catherine på PS3 som jeg ikke taklet å spille da det kom ut pga tematikken. Problemet denne gangen ble at jeg virkelig ikke liker det puzzle-gameplayet, men jeg brukte en guide på de vanskelige bitene og peisa gjennom det på rundt 10 timer totalt.

Her er årets årets-kategorier:

Årets mest intense spillopplevelse: Resident Evil 7 i VR. Resident Evil 7 er et helt ok spill. Bra grafikk, bra lyddesign … men det er da skikkelig dølt å spille? Vel, når du tar på deg VR-headsetet og blir plassert inne i huset versus å bare se på det på en skjerm er det en totalt annen opplevelse. RE har ikke vært så bra siden 4.

Årets beste sosiale spill: Star Trek Bridge Crew. Joda, det er bare Artemis/Space Alert i VR … Og å bruke VR til brettspill høres ikke veldig innovativt ut, men det er jo bare en videreutvikling fra det ekstremt populære Tabletop Simulator på PC. Å samarbeide for å utføre oppdrag på et skip i Star Trek-universet er en perfekt bruk av VR-teknologien! Dette spillet er faktisk så gøy at Charlie Brooker skrev en Black Mirror-episode delvis basert på det.

Årets «hvorfor spilte jeg ikke dette tidligere?»: Yakuza-serien. Jeg fikk Yakuza 0 i bursdagsgave i mars, men prioriterte det bort i flere måneder. Endte opp med å forelske meg helt, og spilte sikkert 250 timer totalt med Yakuza Zero, Yakuza Kiwami og Yakuza 4. Jeg har sånn smått startet på 5 nå, og nr 6 slippes i mars.

Årets retro revival: Thimbleweed Park. Ron Gilbert lager spill igjen! Til tross for at slutten av spillet gir deg følelsen av at de enten gikk tom for penger eller kreativitet er dette en solid point’n’clicker, med skikkelig flott pixelkunst.

Årets RPG: Persona 5. Brukte evig lang tid på å komme ut, men det ga dem iallfall god tid til å flikke på det kunstneriske og spillmekaniske. Den grafiske stilen er så fet at de tilogmed har klart å gjemme bort lastetidene bak den, wtf. Dessverre tror jeg også at manusforfatterne brukte den ekstra tida på å skrive over 9000 unødvendige linjer som godt kunne vært kutta fra spillet. Tross problemer med gjentakelser og noe pacing er dette er det beste Atlus har gjort så langt.

Årets skuffelse: The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Et Zelda-spill du kan spille i over hundre timer uten å få en ny gadget? Et Zelda-spill som har totalt FIRE korte gimmick-dungeons hvor du må gjøre akkurat de samme tinga? Et Zelda-spill som har 120 små områder med puzzles hvor omtrent alle er så latterlig åpenbare at det ikke kan kalles et puzzle engang? Et Zelda-spill som er så frontloaded i vanskelighetsgraden at du dauer ti ganger i løpet av de første timene, men så aldri igjen fordi du kan fylle hele inventoryet ditt med mat som gir deg 20 gule hjerter uten problemer? Det var ikke det Zelda-spillet jeg ønsket meg. Selve verdensdesignen er fin, om litt tom, og jeg likte å utforske den men ja … du ser et fjell i det fjerne. Du kan selvsagt dra dit! Du løper i ti minutter, begynner å klatre i fjellveggen … og det begynner å regne. Så du leser på nettet mens du venter på at regnet skal passere. Og etterhvert kommer du deg til toppen. Der er det en stein. Du løfter steinen, og under er det en korok. En av 900 koroks i spillet. Sukk. Breath of the Wild er et bra 20-30 timer langt spill. Spiller du mye utover det blir det utrolig langtekkelig. Jeg føler heller ikke BotW er en revolusjon bare fordi det droppa quest arrows, ikke @ meg!.

Årets åpne verden: Horizon: Zero Dawn. Altså, jeg har ikke noe imot å vandre rundt på måfå og lete etter interessante landemerker, men man kan putte ikoner på kartet uten at det blir det samme gamle og. Horizon har ikke like mange samleobjekter og sidequests som andre spill i sjangeren, noe som gjør at man ikke rekker å gå lei av det. Spillet klarer også det kunststykket at hver eneste kamp føles forskjellig, spennende og intens, basert på variabler som hvilket utstyr du bærer/fiendesammensetning/om det er andre fiender i området du vil unngå å vekke/din power level/den umiddelbare geografien. Alt i spillet er av skyhøy kvalitet; alt fra storyen skrevet av Fallout New Vegas sin lead writer, figurdesign, mekanisk design, lyddesign, bruken av lys og andre tekniske bragder Guerilla Games har fått til her.

Dårligste spill: Kjøper ikke dårlige spill.

Jammen hvor er???: Jeg spilte ingen Warriors-spill i fjor! Berserk Warriors, Fire Emblem Warriors, Warriors All-Stars, og et spill som fokuserer på Yukimura Sanada fra Samurai Warriors kom ut ifjor, men ingen av dem virket interessante. Dynasty Warriors 9 skal komme i år, og vil såvidt jeg vet være det første Warriors-spillet med ny motor bygd for PS4. Ende-faens-lig.

Gleder meg til i 2018: God of War, Detroit: Become Human, Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, Dragon Quest XI, Yakuza 6!!!

Mål for 2018: Få runda de siste oppdragene i Star Trek Bridge Crew, faktisk gjøre ferdig noen 3DS/DS-spill som jeg egentlig nesten er ferdige med, men jeg sliter med å motivere meg for å spille på håndholdt. Hvorfor kjøpte jeg Phoenix Wright 5?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *