Kategoriarkiv: Tegneserier

DCs animerte superheltfilmer

I disse Avengers-tider føler jeg at jeg må gjøre folk oppmerksomme på DC Comics sine animerte versjoner av klassiske storylines.

Kronologisk etter utgivelse, klikk bilde for IMDb:

Basert på The Death of Superman-storylinen. Er ikke fan av tegnestilen her, og selve plotet med at Lex Luthor har Superman-kloner finner jeg ikke veldig spennende. De kunne godt kjørt den varianten hvor alle de forskjellige Supermennene prøvde å ta over posisjonen istedet. Fortsett å lese DCs animerte superheltfilmer

Tegneserier fra Amazon!

Stakk innom Posten før jobb for å hente en postsending:

En postsending fra Amazon.com!

Slik smilte jeg også!

Her finner man:

Eden: It’s an Endless World! bok 13, Hiroki Endo. Realistisk sci-fi satt i en nær framtid hvor et virus har herjet kloden og endret maktbalansen.

Battle Angel Alita: Last Order bok 15, Yukito Kishiro. Urealistisk sci-fi (men basert på mange vitenskapelige konsepter) satt i fjern framtid, hvor roboter og romvesener slåss med galaksens merkeligste og mektigste kampstiler. Hyperkinetisk og ultravoldelig tegnestil.

Yotsuba&! bok 10, Kiyohiko Azuma. Yotsuba er en fem år gammel jente som har en naiv, energetisk, og glad innstilling til alt hun kommer over, om så det er ildfluer, heiser, eller husker på lekeplassen.

Y: The Last Man bok 3, 4 og 5, Brian K. Vaughan og Pia Guerra. Postapokalyptisk drama hvor en hendelse har tatt livet av alle med Y-kromosom  på planeten, bortsett fra Yorick Brown og apekatten hans Ampersand.

The Walking Dead bok 14, Robert Kirkman og Charlie Adlard. Vi følger Rick og menneskene han møter i en verden som er tatt over av de levende døde. Finnes også som skikkelig, skikkelig dårlig TV-adapsjon.

Ayako, Osamu Tezuka. En mørk familiehistorie fra post-WW2 Japan.

Black Jack, bok 14, 15 og 16, Osamu Tezuka. Frittstående historier om den brilliante kirurgen som er mye snillere enn han gir uttrykk for.

The Book of Human Insects, Osamu Tezuka. En thriller satt på 70-tallet, en historie om hvordan kun de som er villige til å selge sjelen sin til massene og bli noe umenneskelig vil være istand til å oppfylle sine villeste drømmer.

Aliens vs Predator: Requiem: Et forsvar

Nei, dette er ingen god film. Regien er ganske talentløs, skuespillerne er elendige, actionscenene er filmet med shakycam hvor man ikke får med seg hvem som slår hvem eller hvordan. Og jeg antar filmen er mørk 90 % av tiden for å skjule tabber i produksjonsdesign som glidelåser bakpå monsterkostymene. Manuset er også temmelig idiotisk, men jeg må likevel forsvare denne filmen litt.

Fortsett å lese Aliens vs Predator: Requiem: Et forsvar

Teenage Mutant Ninja Turtles Nr. 1, 2007

På butikken forleden endte jeg som vanlig opp i bladhylla. Et nytt Pondus var ute, men blikket mitt ble trukket mot det nye grønne bladet som det stod «Cowabunga!» på. Et nytt Teenage Mutant Ninja Turtles-blad!

Ninja Turtles nr 1

Bladet lover serier, oppgaver, og poster. Men hvilken serie? Såvidt jeg vet er det ingen nye TMNT-tegneserier bortsett fra den nye dystre (og svart-hvite) Tales of the TMNT, og den er absolutt ikke noe for denne målgruppen. Kanskje den følger opp serien som gikk på 90-tallet? Det bladet ble jo kansellert på slutten av en av de aller beste storylinene (TMNT drar til en dystopisk framtid og slåss mot Armaggon). Vel, jeg måtte jo kjøpe bladet, og skuffelsen var stor. Det er animanga!

Med andre ord, den første historien er rett og slett screencaps fra den første episoden av den nye TV-serien, med lydeffekter og snakkebobler lagt oppå. Det samme er gjort senere i bladet, hvor Splinter forteller om skilpaddenes forhistorie. De seks sidene i midten som ikke er en poster (hvor tegneren ikke er kreditert) er dedikert til «hjernetrim», en profil på Raphael hentet fra ninjaturtles.com, og en konkurranse/reklame for BR-Leker.

28 sider inkludert omslag, trykt på billig papir, kr 39,50. Det eneste kule er at det følger med et oppblåsbart ninjato-sverd for å slå folk med.

Eldre Turtles-fans bør spare penga og fortsette å håpe på at det kommer skikkelige trade paperbacks av de gamle seriene, og unger bør heller kjøpe lekene og se TMNT på Fox Kids.