Seoul Searching, del 3

Onsdag; Gyeonbok Palace! Dvs planen var å dra til Insadong for å gjøre sightseeing, men da vi kom ut fra stasjonen var det en turistinfo, så vi gikk dit for å skaffe et bykart, for de ligger ikke løst rundtomkring eller engang i hotellet vårt, i motsetning til i alle andre byer. Så det var da vi plutselig oppdaget at vi har kastet bort masse tid på å bytte mellom baner og vandre under jorda når vi heller kunne gått kjappere til et sted. Men men. Siden vi ikke hadde direksjoner til noen spesifikke steder så gikk vi til Geyonbokgung siden det var ganske nært, og åpent i dag.

[IMG]

Dette var hovedpalasset (byen har fem) til Joseon-dynastiet. Det ble sterkt skadet av en brann i 1553 og bygd opp igjen neste år. Det ble så brent nesten til grunnen av japanerne i 1592—98, og rekonstruert igjen i 1867. Men så da Japan igjen okkuperte fra 1911 raserte de alt unntatt 10 bygninger.  Et 40-års restaureringsinitiativ startet i 1989, og akkurat nå er de ca 40 % ferdige.

[IMG] [IMG]

De har såklart autentisk kledde palassvakter.

[IMG]

Tronen.

[IMG]

De har også et folkemuseum inne i området, som bla. består av en «se hvordan besteforeldrene dine levde»-del med autentiske gamle bygninger …

[IMG]

Og en stilig sirkel som viser alle 12 dyrene i den kinesiske zodiacen. Selv er jeg født i hundens år

Vi dro så til Jogyesa, som var vanskelig å finne. Det er hovedtempelet til Jogye-ordenen av koreanske buddhister.

[IMG]

Det foregikk en seremoni da vi var der, så det var ingen inngang. I tillegg var jeg skuffet over den utvendige designen. De har tre store fine gullbuddhaer da.

Vi endte så opp med å feile i å finne Korean Film Archive fordi det var hårreisende dårlig merket både på gata og beskrevet i guiden. Så vi spiste på Mr Pizza i Sangam. Mr Pizza sitt ordspråk er «Love for Women». K. De hadde noen «premium»-pizzaer som så skikkelig stilige ut, men de kosta ca 50 kroner ekstra, så vi gikk for standard. Så inget bilde.

I dag har vært shoppingdag. Vi splitta opp og brukte halvannen time på Techno Mart, en 10-etasjers bygning fylt med elektronikk, men også en del klesbutikker og annet nederst. Etasje 2 og 3 er koreansk elektronikk, 4 og 5 er utenlandsk ditto, og oppover finner man TV-er, videospill, DVD, osv. Var ingen koreanske filmer utgitt på blu-ray, synd. Det er et sånt åpent marked, så de ansatte roper etter deg når du kommer nært nok.

[IMG]

Knabbet et bilde fra nettet siden vekterne denger deg hvis du tar fram kameraet.

Fant ikkeno jeg hadde lyst på her, men Yongsan Electronics Market var et mye finere kjøpesenter i samme stil, og her fant jeg meg en vinterjakke hos en «dyr» sjappe, awesome.

Men så. Så kom jeg opp i syvende etasje. Og der. DER. Der hadde de en sjappe som het Gundam Base.

[IMG]

[IMG]

En Bandai-sjappe fylt til randen med Gundam-modeller, med animeepisoder på skjermer rundtomkring og temalåter fra Kamen Rider på anlegget. Det var gjemt en og annen Evangelion-modell og noe One Piece innimellom, men jeg er ikke en sånn som bygger modeller så jeg skaffet ikkeno herfra. Men ved siden av hadde de en egen del for … wait for it … Power Rangers-leker. Har tidligere sjekka prisen på et Gokaiger-sverd (forrige sesong japanske Power Rangers) på eBay og de er hundrevis av dollar importert fra Japanland. Her kunne jeg plukke et rett fra hylla til 200 kroner. Så da gjorde jeg det.

I morgen må vi tidlig opp for DMZ-touren, så har tatt tidlig kveld og ser på The Amazing Bulk siden PC-en på rommet er koblet til TV-skjermen. Se denne traileren, bare gjør det.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ywaR-Lq_ayk[/youtube]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *