DCs animerte superheltfilmer

I disse Avengers-tider føler jeg at jeg må gjøre folk oppmerksomme på DC Comics sine animerte versjoner av klassiske storylines.

Kronologisk etter utgivelse, klikk bilde for IMDb:

Basert på The Death of Superman-storylinen. Er ikke fan av tegnestilen her, og selve plotet med at Lex Luthor har Superman-kloner finner jeg ikke veldig spennende. De kunne godt kjørt den varianten hvor alle de forskjellige Supermennene prøvde å ta over posisjonen istedet.

Historien er satt på 50-tallet, hvor superheltene må slå seg sammen med militæret for å stå imot en invasjon fra rommet. Denne er heller ikke det helt store …

Wonder Woman-filmen forteller hennes origin. Når en vanlig mann dukker opp på Amazon-øya Themyscira klarer en fengslet krigsgud å slite seg løs, og Wonder Woman får ansvaret for å fange han igjen. Tegnestilen og animasjonen i denne filmen er virkelig nydelig!

First Flight tar for seg samme historie som Green Lantern-filmen med Ryan Reynolds, hvor jagerpiloten Hal Jordan blir til Grønne Lykt, men beholder fokuset og er mye mer interessant, kreativ, og morsom enn filmen endte opp.

I et USA i dyp krise vinner Lex Luthor presidenttittelen, og klarer å få Superman siktet for mord. Når Superman rømmer med Batmans hjelp setter Luthor en pris på en milliard dollar på hodene deres. Denne filmen har veldig mye fokus på action, og det er spesielt artig å se Batman slåss mot Superman sitt veldig mektige skurkegalleri og likevel lykkes. Bonus for at Power Girl dukker opp i filmen.

Det er mange som ikke vet at Superman har en annen svakhet enn kryptonitt; nemlig magi, og denne korte filmen viser hvor store problemer Supes har når han slåss mot Captain Marvel. Discen inneholder også veldig korte filmer om Jonah Hex, Green Arrow, Catwoman, og The Spectre.

Batman og Superman teamer opp for å slåss mot en av DC-universets sterkeste badguys; Darkseid. Men dette er hovedsaklig en origin story for Supergirl. Jeg likte denne filmen veldig godt.

I denne (egentlig ganske tåpelige) filmen kommer en snill Lex Luthor fra en paralell dimensjon for å få Justice League sin hjelp til å slåss mot JLA sin onde motparter.

En ny skurk dukker opp, og han bruker Joker sitt gamle alias. Red Hoods store mål er å overbevise Batman om at noen ganger burde Bats faktisk bryte sin overbevisning mot å drepe skurker, og dette gjelder spesielt The Joker! Dette er min favoritt av alle de animerte DC-tegnefilmene.

All-Star Superman ble skrevet av Grant Morrison, og det burde si det meste for folk som kjenner til han. Superman er døende på grunn av «solforgiftning», og prøver å oppfylle sine drømmer samtidig som han slåss mot diverse trusler mot Jorden, inkludert en av Lex Luthors merkeligste planer så langt. Det er mye veldig rart i denne filmen, spesielt i Supermans Fortress of Solitude, hvor han bl.a har et Lovecraft-monster som han mater galakser laget på sin «cosmic anvil». Jaggu.

Basert på Frank Miller-historien. Denne fokuserer veldig mye mer på Bruce Wayne og Jim Gordon enn Batman. Jeg likte ikke tegneserien, og jeg klarer heller ikke like den animerte varianten. Det er rett og slett for mye Frank Miller på gang, stil over substans og jeg kan ikke tilgi han for å gjøre Catwoman til en hore.

Huleboerskurken Vandal Savage bryter seg inn i arkivet til Batman, og stjeler filene han har samlet på Justice League for å finne ut svakhetene deres. Men hvorfor hadde Batman disse til å begynne med? Denne er også veldig bra.

DC kommer til å fortsette med disse, og de har allerede annonsert Superman vs The Elite og filmen mange har vente på lenge, nemlig The Dark Knight Returns, hvor de har fått Michael Ironside til å være Batman!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *