Helsinki og «Sånn lever vi Gangnam Style», del 1

Sjekker inn fra Gangnam-distriktet i Seoul!

Fløy hit fra Helsinki og landet søndag morgen, ca halv ni lokal tid. Fredag surfet jeg hos en nettvenn, fordi flyene til H-town var så mye dyrere på lørdagen. Vi dro og sjekket ut båten hans,

[IMG]

Helsingfors’ turiststed nummer 1, katedralen,

[IMG]

og kafeen på toppen av hotell Torni (det betyr tårn), som har den beste utsikten over byen.

[IMG]

Brukte en lang stund i innsjekkinga i en episk lang kø som strakk seg gjennom terminalen to ganger, og så var det åtte og en halv time på et fly laget for asiater og andre korte folk, det var ikke mulig å få seg noe søvn der. Fikk i det minste sett en rar japansk inflight-film som handlet om en gammel romer som designer Thermae (romerske bad) som blir sendt gjentatte ganger gjennom tid og rom til moderne Japan, og oppdager badekulturen der. Ja. Tok en timelang «limousine bus», og så måtte vi zombie rundt i gatene en stund mens vi venta på at innsjekkina skulle åpne. Var innom Starbucks, kikka rundt, fant en reklame med Psy.

[IMG]

Adressesystemet i Korea er fucked up. Greia er at de opptil nylig ikke har hatt gatenavn, kun husnummer og navnet på området. Men husnummeret er basert på når bygninga ble reist, så det betyr at ikke nødvendigvis at hus nummer 1, 2, 3 er ved siden av hverandre. Istedet kan du ha 1, 45, 302 ved siden av hverandre. Dermed er navigasjon basert på landemerker istedet. F.eks, den offisielle «adressen» for hotellet mitt er «Ta undergrunnen linje 2 til Seolleung-stasjonen, ta utgang 5. Fra Renaissance-hotellet, gå til venstre. Ta første til høyre etter Starbucks, gå 200 meter og hotellet er på høyre hånd».

Hotellet er iallfall awsumt. Det er et såkalt «love hotel», det er veldig veldig mange av disse i Seoul. Hva kjennetegner love hotels? Vel, for det første kan man leie rom på timesbasis … og for det andre er standarden mye høyere enn et turisthotell. Eneste minuset er at det ikke er noen skuffer eller skap her.

[IMG]

Alle rom kommer med en egen PC og flatskjerm med kabel-TV.

[IMG]

Det er god plass, og senger med gåsedunmadrasser.

[IMG]

Det er masse stæsj på badet; fuktighetskrem, barberskum, tannbørste og tannkrem, hårspray …

[IMG]

Shampoo, balsam, bodywash, mm. Jepp, har en dusj OG et (boble)bad.

[IMG]

For ikke å snakke om en elektrisk dass med rumpevask. Alle instruksene er på koreansk, men den viktigste knappen hadde en illustrasjon.

Ja og så har vi internett på rommet:

[IMG]

Prisen for alt dette er rundt 750 per natt. Delt på to da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *